פאקסט תופעות לוואי ואזהרות |
פאקסט : תופעות לוואי ואזהרותפאקסט Paxxet הוא שם מסחרי של פרוקסטין Paroxetine, תרופה נגד דיכאון ששייכת למשפחת תרופות שנקראת SSRI עם תופעות לוואי רבות וסיכון לתלות.
פאקסט מיועדת לצורך טיפול בדיכאון מכל הסוגים, כולל דיכאון מלווה בחרדה ומניעת חזרת ההפרעות, טיפול בסימפטומים ומניעת חזרה של תסמונת כפייתית טורדנית כפייתית OCD ושל הפרעות חרדה עם או בלי אגרופוביה, טיפול בסימפטומים של חרדה חברתית, מצבי מצוקה לאחר טראומה, מצבי חרדה כללית.
חלק מתופעות הלוואי ואזהרות על השימוש של פאקסט כולל מידע מעלון לצרכן הן כדלקמן:
תופעות לוואי של פאקסט הנפוצות ביותרבנוסף לפעילות הרצויה של פאקסט בזמן השימוש בה עלולות להופיע השפעות לוואי כגון: יובש בפה, רעד, כאבי ראש, חוסר יציבות, עצירות, שלשול, בחילה, חרדה, עצבנות, חוסר שינה, שינוים בתאבון, הקאה, סחרחורות, אי יכולת להרדמות, הזעת יתר, עייפות, פיהוקים, השתנה מרובה או קושי במתן שתן, אי תפקוד מיני (אימפוטנציה, שפיכה מוקדמת), נטייה להרדמות, תשישות, הזיות, חלומות לא רגילים (כולל סיוטים), עליה ברמת כולסטרול, עליה במשקל, אישונים מורחבים.
תופעות לוואי של פאקסט המחייבות התייחסות מיוחדתישנם מספר תופעות לוואי של פאקסט פחות נפוצות, אך חמורות יותר. יש לדווח לרופא המטפל על הופעת תסמינים אלה שכוללות, אך אינן מוגבלות ל: לחץ עיני גבוה (גלאוקומה), דחף בלתי נשלט להזיז את הרגליים Restless Leg Syndrome, קשיים במתן שתן או שליטה במתן שתן, מקבל שטפי דם או מדמם בקלות, תנועות בלתי רצוניות, התפרצויות רגשיות, בלבול, תגובות מניה, ייצור חלב בזמן לא נכון, ריכוז נתרן נמוך לחולים מעל גיל 65 עלול לגרום לחולשה , עייפות וישנוניות, ייצור מוגבר של הורמון ADH הגורם לאגירת נוזלים. יש לפנות לרופא מיד במקרה של: שינוי ברמת אנזימי כבד ובעיות כבד חמורות : בחילה, הקאה, איבוד תיאבון, הרגשה כללית לא טובה, חום, הצהבת העור ועיניים ושתם כהה, תגובות אלרגיות הכוללות: פריחה, גירוד, חרלת, התנפחות הפנים, שפתיים, פה, לשון, קשיים בבליעה או נשימה, דימום בקיבה.
לחצו כאן לצפייה בסרטון הסבר אודות אלטרנטיבה בטוחה ואמינה, ללא תופעות לוואי של פאקסטאזהרות על נטילת פאקסטסיכון אובדני הקשור לנטילת תרופות נגד דיכאוןבזמן נטילת פאקסט מומלץ כי המטופלים ובני משפחותיהם יעקבו אחרי שינויים התנהגותיים כגון : הגברת הדיכאון, מחשבות אובדניות, תוקפנות וכדומה. במידה וחלו שינויים כאלה יש לפנות מיידית לרופא. יש להקפיד הקפדה יתרה על המלצה זאת במטופלים צעירים בגילאי 18-24. מידע מניסויים רפואיים מראה כי בוגרים צעירים, במיוחד אלו הסובלים מדיכאון, עלולים להיות בסיכון גבוה יותר להתנהגות אובדנית כולל ניסיונות התאבדות כאשר הינם מטופלים בפאקסט. מירב ניסיונות ההתאבדות בניסוים הרפואיים בדיכאון היו בחולים בני 18 עד 30 שנים. בילדים ובמתבגרים ובמבוגרים צעירים עד גיל 24 אשר לקחו תרופות נגד דיכאון כולל פאקסט - נצפתה עליה בתופעות לוואי כגון: ניסיון התאבדות,מחשבות אבדניות ועוינות. פאקסט אינה מיועדת בדרך כלל לשימוש בילדים ומתבגרים מתחת לגיל 18 . בילדים ומתבגרים מתחת לגיל 18 אשר לקחו פאקסט, נצפתה עליה בתופעות לוואי כגון ניסיון התאבדות, מחשבות אובדניות ועוינות. יש לדווח לרופא אם הופיעו חלק מתופעות הלוואי שפורטו או שהן הוחמרו .
קיים סיכון מוגבר לשברים בעצמות במטופלים הנוטלים פאקסט. הסיכון גבוה יותר במהלך השלבים המוקדמים של הטיפול.
תרופות כמו פאקסט עלולות להשפיע על הזרע. בזמן נטילת התרופה תיתכן ירידה בפוריות בחלק מהגברים. אין להשתמש בתרופה זו לתקופה ממושכת או להפסיק ליטול תרופה זו בפתאומיות בלי להיוועץ ברופא!
נטילת פאקסט בזמן הריון והנקה לא משתמשים בפאקסט כאשר המטופלת הינה בהריון או מיניקה אלא אם כן התייעצה עם הרופא ודנה עמו בסיכון לעומת התועלת בלקיחת פאקסט .שימוש בפאקסט עלול להשפיע על מצבו הכללי של תינוק. פאקסט עובר דרך חלב האם.
אירועים של מניה חלק מחולי מניה דפרסיה (הפרעת דו קוטבית) הנוטלית פאקסט עלולים להיכנס למצב של מניה. מצב זה מאופיין על ידי שינוי רעיונות מהיר, עליזות מוגזמת ופעילות פיזית מוגברת. במקרים אלו חשוב לפנות לרופא. תופעות של תסמונת סרוטונין (סרוטונין סינדרום) תרופות נגדת דיכאון עלולות לגרום לקבוצה של סימפטומים מסוכנים המכונה תסמונת סרוטונין. נטילת פאקסט עם תרופות אחרות שעלולות להשפיע על הסרוטונין יכול להגדיל את הסיכון הזה. אלה כוללות תרופות נגד דיכאון אחרות, טריפטאנים (תרופות למיגרנה), ותרופות נוספות. יש ליצור קשר עם הרופא המטפל באופן מיידי אם יש תסמינים אפשריים של תסמונת סרוטונין, לרבות:חום גבוה, עצבנות, הזעה, רפלקסים מוגברים, עליה בקוצב הלב, חוסר שקט, בלבול, רעד או כיווץ חזק של שרירים אגיטציה, תרדמת, הפרעה בתנועות הגוף, בלבול, הזיות, דופק מהיר (טכיקרדיה), הרגשת חולשה, הזעה מוגברת, קושי בהליכה, שלשול.
במקרה ההתפתחות תסמינים כגון: הפרעות במתן שתן, הצהבת העור והאזור הלבן בעיניים (שהם סימנים לבעיות בתפקוד הכבד), חום גבוה, התכווצויות שרירים יש לפנות לרופא מיד!
השפעה של פאקסט על חיי היום יום השימוש בתרופה זו עלול לפגום בערנות ועל כן מחייב זהירות בנהיגה ברכב , בהפעלת מכונות מסוכנות ובכל פעילות המחייבת ערנות. באשר לילדים, יש להזהירם מרכיבה על אופניים או ממשחקים בקרבת הכביש וכדומה. אין לשתות יינות או משקאות חריפים בתקופת הטיפול עם התרופה.
פאקסט: תופעות גמילה הפסקה בנטילת פאקסט, במיוחד בפתאומיות עלולה לגרום לתסמיני גמילה מסוימות, כגון תחושות "הלם חשמלי" (הידוע גם בשם "צמרמורת מוח"), סחרחורות, דיכאונות, עצבנות חריפה, אג`טציה, כאבי ראש, הפרעות שינה, לטרגיה וכן היפומאניה.
* יש לציין כי כל תופעות הלוואי והסיכונים הללו תקפים גם עבור פרוטין Parotin , פרוקסטין Paroxetine ועבור סרוקסט Paxxet שהינם שמות מסחריים אחרים של פרוקסטין Paroxetine ומכילים אותו חומר פעיל.
אלטרנטיבה במקום פאקסט:פאקסט או תרופות נגד דיכאון בכלל הן לא האופציה היחידה. בעצם רבים מעדיפים להימנע מהשימוש בתרופות אלו בשל הסיכוי להופעת תופעות לוואי, פחד מהתמכרות לתרופה ומתוך הבנה שהתרופה אינה מטפלת במקור הבעיה והשפעתה היא בעיקר על הסימפטומים.
אלפא-סטים הינו מכשיר רפואי המהווה חלופה טבעית, יעילה ו בטוחה לטיפול בדיכאון, חרדות ונדודי שינה ללא תופעות לוואי או חשש להתמכרות.לחצו כאן לצפייה בסרטון הסבר על טיפול בדיכאון, חרדות ונדודי שינה בעזרת מכשירי אלפא-סטים
לתשומת לבכם, יש להיוועץ עם רופא לפני כל שינוי בנטילת פאקסט או כל טיפול תרופתי פסיכיאטרי אחר! למידע נוסף אודות פאקסט ותופעות לוואי שלה ממאגר התרופות של משרד הבריאות: עלון לצרכן |
||