קלופיקסול תופעות לוואי ואזהרות |
קלופיקסול תופעות לוואי ואזהרותתרופת קלופיקסול מיועדת לטיפול בסכיזופרניה חריפה ובפסיכוזות חריפות אחרות. חשוב להבין כי קלופיקסול כמו תרופות אנטי פסיכוטיות אחרות אינה מרפאה סכיזופרניה. מטרתה היא לסייע בהקלה על הסימפטומים של הסובלים: הזיות, מחשבות שווא, מחשבות רדיפה, אי שקט, הפרעות בחשיבה והתנהגות תוקפנית אם מופיעה. בדומה לתרופות אחרות, גם קלופיקסול עלולה לגרום לתופעות לוואי. חלק מתופעות הלוואי ואזהרות על השימוש בקלופיקסול כולל מידע מעלון לצרכן הן כדלקמן: תופעות לוואי שאינן שכיחות (מופיעות ב1-10 מטופלים מתוך 1000) פרכוסים. (יש לפנות מיידית אל הרופא או לחדר מיון). תופעות לוואי נדירות (מופיעות ב1-10 מטופלים מתוך 10,000) -הפרעות חמורות בפעילות הלב כולל קצב לב מהיר ויתכן שגם בלתי סדיר, העלולות להוביל לדום לב. (יש לפנות לרופא או לחדר מיון מיידית). -תגובות רגישות יתר פתאומיות כגון פריחה , קשיי נשימה ועילפון (תגובה אנפילקטית). -דימום מהעור ומהריריות ושטפי דם בשל שינויים בדם. (פנה מיידית לקבלת טיפול רפואי). -חולשה כללית, נטייה לדלקות (זיהומים), במיוחד דלקת שקדים וחום בשל שינויים בדם. (פנה לקבלת טיפול רפואי מיידי). תופעות לוואי נדירות מאוד (מופיעות בפחות ממטופל אחד מתוך 10,000) -חום גבוה, קשיות שרירים בלתי רגילה ושינוי במצב ההכרה, הזעה מוגברת ודפיקות לב. יש לפנות מיידית לטיפול רפואי. מצב זה עלול להיות מסכן חיים. - דלקת כבד, הצהבה של העור ולובן העין. (צהבת). יש לפנות אל הרופא או אל חדר המיון.
תופעות הלוואי של קלופיקסול אחרות:תנועות לא רצוניות, איטיות או מהירות או קישיון שרירים או חוסר יכולת לשבת במנוחה או לעמוד ללא תנועה, נמנום, יובש בפה, העלול לגרום לעליה בסיכון לעששת, דיכאון, הפרעות במתן שתן, תתכן גם אצירת שתן. דפיקות לב מהירות, רעד, עליה במתח השרירים, סחרחורת, כאב ראש, ירידה ביכולת הריכוז, איבוד זיכרון, תחושה של עקצוץ או דקירות או ירידה בתחושה של העור, צורת הליכה לא רגילה, טשטוש ראייה או הפרעות בראייה, גודש באף, קוצר נשימה, ייצור מוגבר של רוק, עצירות, הקאה, תחושת אי-נוחות בבטן, שלשול, הפרעות במתן שתן, לדוגמא דחף לתת שתן לעיתים קרובות, השתנה בלתי רצונית, הזעה מוגברת, גרד, כאב, כאב שרירים, עליה בתאבון, עליה במשקל, חולשה, עייפות, אי נוחות גופנית, נדודי שינה, חרדה, עצבנות, חלומות משונים, אי שקט, ירידה בחשק המיני.
תופעות לוואי שאינן שכיחות ותופעות לוואי נדירות של קלופיקסול: תנועות איטיות, בלתי רצוניות, נוקשות שרירים, רעד של הידיים והראש, נוקשות בתנועות ובהבעת הפנים, תנועות של טלטול ופיתול, במיוחד של הרגליים, ירידה בכוח השריר, עילפון, תנועות בלתי בטוחות, הפרעות בדיבור, מיגרנה, תנועות סיבוביות של העיניים, הרחבת אישונים, עליה ברגישות לרעש, צפצופים באוזניים (טיניטוס), כאבי בטן, בחילה, נפיחות במערכת העיכול, פריחה, רגישות מוגברת של העור לאור שמש, שינויים בפיגמנטציה, עור שמנוני מאוד, אקזמה או גירוי עורי, דימום קל בעור ובריריות, נעילת הלסת בשל מתח בשרירי הלעיסה, תנוחה לא טבעית של הראש, תיאבון מופחת, ירידה במשקל, צימאון מוגבר, גלי חום, חום גוף נמוך מהרגיל, חום גבוה, אין-אונות והעדר פליטת זרע, העדר אורגזמה אצל נשים, יובש בנרתיק, אפאתיה, סיוטים, עליה בחשק המיני, בלבול, קצב לב מהיר, איטי ו/או בלתי סדיר (תופעה זו עלולה להיות חמורה. פנה אל הרופא), חולשה כללית, נטייה לדלקת (זיהום) במיוחד דלקת שקדים וחום בשל שינויים בדם (ירידה בספירת טסיות) מצב זה עלול להחמיר. אם אתה מפתח חום עליך ליצור קשר עם הרופא מיידית. השתנה תכופה, צימאון, עייפות עקב רמת סוכר גבוהה בדם (גלוקוז בדם), במטופלים מסוימים הדבר עלול להתפתח לתופעת לוואי חמורה (יש להיוועץ ברופא), עליה בסיכון לטרשת עורקים בשל עליה בכולסטרול בדם, רגישות יתר, הגדלת השדיים בגברים, זקפה ממושכת ומכאיבה, הפרשת חלב, היעדר מחזור חודשי בנשים. -ישנה רגישות (אלרגיה) לחומר הפעיל (Zuclopenthixol) או לכל אחד מהמרכיבים הנוספים אשר מכילה התרופה (מפורט בפרק 6). -המטופל נמצא תחת השפעת אלכוהול, תרופות חזקות כנגד כאב (מורפין), או תרופות לטיפול באפילפסיה (פנוברביטל). -המטופל סובל מירידה חמורה של לחץ הדם או מכשל לבבי. אין לתת קלופיקסול למטופלים חסרי הכרה. בחולים קשישים הסובלים משיטיון (דימנציה), דווחה עליה קלה במקרי מוות במטופלים שנטלו תרופות אנטי-פסיכוטיות בהשוואה לאלו שלא נטלו תרופות אנטי-פסיכוטיות. קלופיקסול אינו מיועד לשימוש בילדים. אם המטופל נוטל או נטל לאחרונה תרופות אחרות כולל תרופות ללא מרשם ותוספי מזון, יש לספר על כך לרופא או לרוקח. אין ליטול קלופיקסול אם נוטלים תרופות מסוימות לטיפול: טיפות קלופיקסול מכילות אתנול. אין ליטול טיפות קלופיקסול אם אתה מטופל בדיזולפיראם (disulfiram, תרופה המשמשת לטיפול בהתמכרות לאלכוהול), או במטרונידזול (לטיפול בזיהום). יש לספר לרוקח או לרופא אם המטופל לוקח תרופות:
-לטיפול בהפרעות נפשיות (כדוגמת ליתיום, הלופרידול, פרפנזין) -נגד דיכאון ממשפחת הטריציקליים (כדוגמת אמיטריפטילין, אימיפרמין) -לטיפול בחרדה, חוסר שקט ונדודי שינה (כדוגמת דיאזפאם, פלוניטראזפאם) -לטיפול באפילפסיה (ברביטורטים כדוגמת פנוברביטל) -לטיפול בפרקינסון (כדוגמת ביפרידן, לבודופה) -להורדת לחץ דם (כגון גואנטידין) -לטיפול בזיהומים (תרופות כדוגמת אריתרומיצין, מוקסיפלוקסצין) -לטיפול במחלות במערכת העיכול (כגון מטוקלופראמיד) -תרופות אדרנרגיות, למשל לטיפול באסטמה (כדוגמת סלבוטמול, טרבוטלין) -תרופות כנגד אלרגיה (אנטי-היסטמינים מסוימים) -תרופות משתנות (כגון בנדרופלומטיאזיד, פורוסמיד) שימוש בתרופה וצריכת אלכוהול ניתן לקחת קלופיקסול עם או בלי אוכל.
טיפות קלופיקסול: ניתן לקחת את הטיפות עם מים, מיץ תפוזים או מיץ תפוחים. קלופיקסול עלול להגביר את ההשפעה של אלכוהול ולגרום לישנוניות. לפיכך אין לשתות אלכוהול בזמן הטיפול בקלופיקסול. הריון - אם המטופלת בהיריון או מתכננת להרות, אין ליטול תרופה זו אלא אם הרופא הורה על כך במפורש. טיפות קלופיקסול מכילות אלכוהול. יש ליטול טיפות קלופיקסול רק בהתאם להוראת הרופא. התסמינים הבאים עלולים להופיע בילודים, שנולדו לאימהות שנטלו קלופיקסול במהלך השליש האחרון להיריון (3 החודשים האחרונים להריון): רעד, קישיון שרירים ו/או חולשת שרירים, ישנוניות, חוסר מנוחה, קשיי נשימה וקושי בהאכלה. אם תינוקך מפתח כל אחד מסימנים אלו, יש לפנות לרופא. הנקה - יש להתייעץ עם הרופא אם המטופלת מניקה או מתכננת להניק. פוריות - מחקרים בבעלי חיים הראו כי קלופיקסול משפיע על הפוריות. יש להיוועץ ברופא. נהיגה ושימוש במכונות קלופיקסול עלול לגרום לישנוניות במידה מסוימת (גדולה או פחותה). יש לשקול זאת כאשר נוהגים או מפעילים מכונות.
אלטרנטיבה לתרופות :
תרופות הם לא האופציה היחידה. בעצם רבים מעדיפים להימנע מהשימוש בתרופות אלו בשל הסיכוי להופעת תופעות לוואי, פחד מהתמכרות לתרופה ומתוך הבנה שהתרופה אינה מטפלת במקור הבעיה והשפעתה היא בעיקר על הסימפטומים.
אלפא-סטים הינו מכשיר רפואי המהווה חלופה טבעית, יעילה ובטוחה לטיפול בדיכאון, חרדות ונדודי שינה ללא תופעות לוואי או חשש להתמכרות.
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא. למידע נוסף אודות קלופיקסול ותופעות לוואי שלה ממאגר התרופות של משרד הבריאות: לתשומת לבכם, יש להיוועץ עם רופא לפני כל שינוי בנטילת קלפיקסול או כל טיפול תרופתי פסיכיאטרי אחר! *המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר
|
|||||