מלטונין |
מהו מלטונין?מלטונין (Meltonin) הוא הורמון המופרש על ידי בלוטת האצטרובל הממוקמת בקרקעית המוח. חומר המוצא של ההורמון הזה הוא החומצה האמינית טריפטופן (Tryptophan), והיא הופכת לסרוטונין, שממנו נוצר בהמשך מלטונין.
בלוטת האצטרובל היא רגישה לאור ובין היתר היא מווסתת את השעון הביולוגי שלנו. רמת המלטונין בדם מגיעה לשיאה בשעות הלילה ויש לה השפעה מרכזית על מצבי הערות והשינה ועל תהליכים שיש להם מחזור יממי (circadian rhythm). מחקרים הראו כי מתן מלטונין משפר את איכות השינה בקרב אנשים הסובלים מהפרעות שינה, והוא משמש לטיפול במצבים כרוניים של נדודי שינה.
צריכת מלטונין בארה"ב אינה מוסדרת במלואה על ידי ה-FDA, כיוון שהוא נחשב לתוסף תזונה. למעשה, אין דרישות פדרליות שמאלצות חברות לבדוק את התוספים כדי לוודא שהם מכילים את הכמות המפורסמת. למרות שאין מינון רשמי מומלץ של מלטונין למבוגרים, הרופאים ממליצים על טווח של 0.5 מיליגרם עד 5 מיליגרם.
חוסר הפיקוח מוביל לכך שחלק מהתוספים עשויים להכיל יותר מלטונין ממה שרשום על התווית. במחקר משנת 2017, חוקרים ניתחו 31 תוספי מלטונין ומצאו שתכולת המלטונין בתוספי המלטונין הבלתי מפוקחים והזמינים מסחרית, נעה בין - 83% ל-478% יותר מהתוכן המסומן. תופעות הלוואי של המלטונין הן רבות ומגוונות. אחת מתופעות הלוואי הנפוצות שלו היא דכדוך, ולכן אין הוא מומלץ לאנשים הסובלים מדיכאון. מכיוון שהמלטונין יכול להשרות ישנוניות לא רק במהלך הלילה אלא גם במהלך היום, אנשים העוסקים בעבודות מסוכנות ובנהיגה צריכים אף הם להימנע מנטילתו. השימוש במלטונין גם אינו מומלץ לילדים, לנשים הרות ומיניקות ולנשים המנסות להרות. תופעות לוואי נוספות של המלטונין:
אלטרנטיבה לתרופות:אלפא-סטים הינו מכשיר רפואי המהווה חלופה טבעית, יעילה ובטוחה לטיפול בדיכאון, חרדות ונדודי שינה ללא תופעות לוואי או חשש להתמכרות. המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא.
לתשומת לבכם, יש להיוועץ עם רופא לפני כל שינוי בנטילת מלטונין או כל טיפול תרופתי פסיכיאטרי אחר!
*המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר
|
||